Εγκυμοσύνη & Μωρά στα Όνειρα


Εγκυμοσύνη & Μωρά στα ΌνειραΗ εγκυμοσύνη στα όνειρα συμβολίζει την ανάπτυξη, τη δημιουργικότητα, τη γονιμότητα και το νέο ξεκίνημα. Κάτι καινούριο δημιουργείται σηματοδοτώντας μια έναρξη, αλλά και τις προκλήσεις που συνοδεύουν κάθε νέα αρχή. Μια πλευρά μας ή κάτι στη ζωή μας μεγαλώνει κι αναπτύσσεται. Είναι η γέννηση μιας νέας ιδέας ή ενός καινούριου προσανατολισμού ή στόχου.

Tο να ονειρευτεί κάποιος ότι είναι έγκυος, αποτελεί θετικό οιωνό. Είναι σημάδι ότι εξελισσόμαστε, ενώ ο χαρακτήρας δυναμώνει. Συνήθως με τα όνειρα εγκυμοσύνης προαναγγέλεται μια σημαντική αλλαγή στην προσωπική, επαγγελματική ή κοινωνική ζωή, ανάλογη των προηγούμενων επιλογών μας, π.χ. μια νέα σχέση ή δουλειά, ή μετακόμιση.
Αν πάλι η εγκυμοσύνη υφίσταται όντως και εκτός ονείρων, το σύμβολο εκφράζει μάλλον τις ανησυχίες σχετικά με αυτήν.
  • Αν ονειρευτούμε κάποια γυναίκα έγκυο, το όνειρο σημαίνει ένα καινούριο σχέδιο που θα εμφανιστεί σύντομα, ή αλλαγή στη σχέση μας με αυτήν, ή επιθυμία για την ευτυχία της.
  • Αν ονειρευτούμε έναν άνδρα έγκυο, είναι ένδειξη γονιμότητας και νέων ενάρξεων. Επιπλέον, αν ο άνδρας γεννήσει εντός του ονειρικού χρονικού πλαισίου, σημαίνει αλλαγή status.
  • Αν άνδρας ονειρευτεί ότι είναι έγκυος, υποδηλώνεται η ανάγκη του να συνδεθεί με τη θηλυκή του πλευρά, αναπτύσσοντας περισσότερη ευαισθησία, συμπόνια και τη θρεπτική φύση του.
  • Αν ονειρευτούμε τη ή το σύντροφο/σύζυγο έγκυο, αποτελεί ένδειξη ότι έλκουμε σταθερά την αφθονία, ή μια μελλοντική θετική αλλαγή.
  • Αν εγκυμονεί ζώο, εκφράζεται γενικά ανανέωση και αναγέννηση ιδεών, αφθονία και ικανοποίηση από νέα επιτεύγματα, ενώ σημασία έχει και το είδος ζώου.
  • Αν η εγκυμοσύνη εξελίσσεται χωρίς συμπτώματα, ως ονειρικό σύμβολο δείχνει υψηλή ένταση κι ενέργεια η οποία χρειάζεται να ελεγχθεί και να διοχετευθεί κάπου δημιουργικά.
  • Αν ονειρικά είμαστε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, προοιωνίζεται ένα διάστημα αφθονίας στο μέλλον.


Ονειρικό σύμβολο: Γέννηση

Η ονειρική εικόνα της γέννησης αντιπροσωπεύει συχνά την πραγματική γέννηση, τη δική μας, άλλων ανθρώπων ή των παιδιών μας. Μπορεί να εκφράζει την αλληλεπίδρασή μας με τα παιδιά, ή την επιθυμία, τον φόβο, τον πόνο αλλά και την χαρά της ζωής.

Σε συμβολικό επίπεδο, η γέννηση είναι η δημιουργία -το ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης δημιουργικής εποχής, μια κατάσταση πλήρους καθαρότητας κι ευτυχίας. Σχετίζεται με την ανάδυση ενός νέου εαυτού και μια νέα προοπτική στη ζωή. Έτσι, ως ονειρικό σύμβολο, εμφανίζεται συνήθως πριν ή λίγο μετά το ξεκίνημα ενός νέου επαγγελματικού σχεδίου, εκφράζοντας την επιθυμία για αναγέννηση και προσωπικές αλλαγές. Ενίοτε δε, ίσως δείχνει και μια άρνηση να αφήσουμε πίσω μας τα παλιά, να ωριμάσουμε και να ολοκληρωθούμε. Επομένως, χρειάζεται να αναρωτηθούμε: Τι θέλουμε να κάνουμε με τη ζωή μας; Πού μας οδηγούν οι επιθυμίες μας;
  • Αν γεννάμε στο όνειρο, κάτι ολοκληρώνεται και φέρνει χαρά.
  • Αν γεννάμε χωρίς μεγάλη κοιλιά, μάλλον πρέπει να θέσουμε στόχους, αν και αυτοί ίσως δεν επιτευχθούν όπως ακριβώς θα θέλαμε.   
  • Αν το βρέφος πεθάνει, σημαίνει μια δυσκολία ή μια ματαιωμένη ελπίδα.


Ονειρικό σύμβολο: Μωρό

To μωρό στα όνειρα συμβολίζει την αναγέννηση του εαυτού. Είναι ένα νέο στοιχείο που αναδύεται στη συνείδηση. Αντανακλά ένα στάδιο αγνότητας και αθωότητας, κατά το οποίο εμφανίζονται νέες δυνατότητες και πιθανότητες. Θεωρείται γενικά θετικός οιωνός που δείχνει την επιτυχία, τα καλά νέα και την εξέλιξη. Μπορεί να συνδέεται με μια επιθυμία -ίσως από τα παιδικά χρόνια- που εκπληρώνεται, ή την ανάγκη για μια αναγέννηση και καινούρια αρχή... Τι θα κάναμε διαφορετικά, αν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ξανά απ' την αρχή;

Από μια άλλη σκοπιά, το μωρό μπορεί να συνδέεται με την εξάρτηση, ή να αποτελεί ένδειξη της συναισθηματικής μας κατάστασης, όταν νιώθουμε αβοήθητοι κι ευάλωτοι. Το όνειρο ίσως επίσης δείχνει ανωριμότητα, μια τάση να παιδιαρίζουμε ή να περιμένουμε απ' τους άλλους να φροντίσουν εμάς και τις ανάγκες μας. Απ' αυτή την οπτική, παραπέμπει στις σχέσεις συνεξάρτησης. Συχνά, εξάλλου, το αγαπημένο πρόσωπο αποκαλείται "μωρό"...  

Τα όνειρα με μωρά παρουσιάζονται συνήθως σε γυναίκες αλλά και άντρες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Η αγωνία και οι φόβοι σχετικά με το πώς θα είμαστε ως γονείς ή το αν θα τα βγάζουμε πέρα με τις ευθύνες μπορεί να αντικατοπτριστούν σε ένα όνειρο όπου ξεχνάμε το μωρό...      
  • Αν το νεογέννητο είναι αγόρι, δίνεται έμφαση στην αρσενική πλευρά και τη δράση. Ίσως χρειάζεται λίγο τακτ στις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους.
  • Αν το νεογέννητο είναι κορίτσι, τονίζεται η θηλυκή πλευρά και η επιθυμία για αλλαγή που μάλλον γίνεται πιο έντονη.
  • Αν το μωρό είναι τυλιγμένο με πάνες, ίσως συμβολίζει νέο δυναμικό που όμως ακόμα είναι περιορισμένο ή δεσμευμένο. Προς το παρόν τουλάχιστον, η ανάπτυξη δεν επιτρέπεται.
  • Μωρό με τραύματα ή δύσμορφο μωρό συνήθως έχει να κάνει μάλλον με φόβους για γενετικά ελαττώματα.
  • Ένα μωρό που εκλαμβάνεται ως απειλή στο όνειρο, δείχνει μάλλον τον φόβο για μια τυχαία εγκυμοσύνη. Αν πάλι ο ονειρευόμενος έχει παιδιά, πιθανότατα υποδηλώνεται ο φόβος να τα αφήσει να κάνουν τις δικές τους επιλογές και να πάρουν το δρόμο τους.
  • Αν το βρέφος έχει τη μορφή κουταβιού, γατιού ή κάποιου τριχωτού ζώου, αντικατοπτρίζεται φόβος και άγχος για τις αλλαγές και τις συνέπειές τους.


Σύμφωνα με τον παραδοσιακό ονειροκρίτη, η εγκυμοσύνη είναι δυσάρεστος οιωνός, εκτός αν το όνειρο βλέπει πραγματικά έγκυος γυναίκα, οπότε και σημαίνει καλή γέννα και γρήγορη ανάκτηση δυνάμεων... Μετά, αρχίζουν οι αντιφάσεις που πιθανότατα έχουν να κάνουν με τα ήθη κι έθιμα περασμένων εποχών: Γενικά, λοιπόν, αν ονειρευτούμε ότι γεννάμε, παραδοσιακά σημαίνει ευτυχισμένες καταστάσεις και γέννα ενός όμορφου παιδιού. Συγκεκριμένα, αν το όνειρο βλέπει παντρεμένη γυναίκα, προμηνύεται μεγάλη χαρά και σημαντική κληρονομιά. Αν όμως η ονειρευόμενη είναι ανύπαντρη, σημαίνει δυσάρεστες αλλαγές και απώλεια περιουσίας. Αν μια νέα γυναίκα δει ότι έχει μωρό, το όνειρο σημαίνει ότι θα κατηγορηθεί για μια ανηθικότητα που διέπραξε στο παρελθόν... Τέλος, όπως και να 'χει, αν ονειρευτούμε ένα νεογέννητο μωρό, σημαίνει ότι αναμένονται ευχάριστες εκπλήξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου