Σεξ & Ερωτισμός στα Όνειρα

Ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα δημιουργικότητας, το σεξ στα όνειρα υποδηλώνει σημαντική προσωπική εξέλιξη και πρόοδο. Το όνειρο συνήθως έχει να κάνει με δύο δυνάμεις που ενώνονται. Η θηλυκή πλευρά anima ή η αρσενική animus είναι αυτό με το οποίο θέλει να συνδεθεί ή χρειάζεται ο ονειρευόμενος.


dreamhug
Ο εραστής μπορεί να συμβολίζει ακριβώς την αρσενική ή τη θηλυκή αρχή, τον animus ή την anima, η οποία συνειδητοποιείται μέσ' από το όνειρο. Ή η εικόνα των εραστών ενδεχομένως συμβολίζει τη δυναμική έλξη μεταξύ των αντιθέτων -μεταξύ του πνεύματος και των συναισθημάτων, ή του συνειδητού και του ασυνείδητου.
Ο ονειρικός εραστής ή ερωμένη μπορεί να ταυτίζεται με τον ή την πραγματική σύντροφο, συνήθως, όμως, συμβολίζει την ολική παράδοση και το σφοδρό πάθος για κάτι. Το εν λόγω πάθος ίσως απειλεί την αρμονία, την ισορροπία ή άλλα πεδία της ζωής, τα οποία απαιτούν προσοχή. Ή μπορεί, αντίθετα, και αντίστοιχα με τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια του ονείρου, το πάθος ή ο εραστής να είναι ευεργετικός και να συμβολίζει μια κατάσταση αρμονίας και ισορροπίας στη ζωή.

Οι εραστές, ως ονειρικό σύμβολο, ίσως επίσης εκφράζουν την κατάσταση ή την ποιότητα των συναισθημάτων, δείχνοντας, για παράδειγμα, αγάπη, συγχώρεση, πάθος ή ζήλια.
Ενίοτε, το ερωτικό όνειρο δεν είναι παρά μια μεταφορά της καταπίεσης ή απελευθέρωσης συναισθημάτων, ιδίως ερωτικών. Επιπλέον, μπορεί να αντανακλά ανησυχία για δέσμευση ή αγωνία για μια σχέση, που κουράζει ή φτάνει στο τέλος της.

Οι ερωτικές περιπτύξεις με άτομα του ίδιου φύλου λανθασμένα μπορούν να εκληφθούν ως ενδείξεις ομοφυλοφιλίας, καθώς ο συμβολισμός δείχνει συνήθως την ανάγκη τόνωσης της επαφής με τον animus ή την anima αντίστοιχα.
Οι ερωτικές παρανομίες με αγνώστους ή άτομα που γνωρίζουμε μπορεί να συμβολίζουν την ίδια ανάγκη για εξοικείωση και καλύτερη ενσωμάτωση της anima ή του animus.
Οι εξωσυζυγικές σχέσεις ίσως αντικατοπτρίζουν τυπικές ανησυχίες περί του σεξ, της δέσμευσης και του κατά πόσο η σχέση με το ή τη σύζυγο/σύντροφο είναι υγιής. Τα όνειρα με θέμα την απιστία συνήθως παρουσιάζονται πριν το γάμο ή σε περιόδους αυξημένου άγχους, κατά τις οποίες νιώθουμε αποξενωμένοι από το ταίρι μας ή φοβόμαστε πραγματικά το ενδεχόμενο απιστίας. Ουσιαστικά, τονίζεται η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα αισθήματα και να λύσουμε τα προβλήματά μας. Και ένα τέτοιο όνειρο δεν αφορά απαραίτητα πραγματική ερωτική απιστία.
Όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου με κάποιο μέλος της οικογένειας μπορεί να μην είναι παντελώς άσχετα με πραγματική φυσική επιθυμία, όπως και να 'χει, ωστόσο, καλό θα είναι να εξεταστούν υπό το πρίσμα της αρσενικής και θηλυκής πλευράς, που αναζητά την ενσωμάτωση.

Γενικά, η σεξουαλικότητα στα όνειρα αναφέρεται στα μυστήρια της ζωής, τη γέννηση, το γάμο, το θάνατο. Συχνά, σχετίζεται με ανεκπλήρωτους πόθους, ενώ μπορεί να εκφράζει ενδεχομένως και τον εθισμό στην έκσταση ή τη σωματική ηδονή. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί σύμβολο σημαντικής επαφής και εξέλιξης του Εαυτού και ως τέτοιο είναι πολλά υποσχόμενο...


Σχετικά άρθρα:

Φιλί & Αγκαλιά σε Όνειρο
Το Σώμα στα Όνειρα
Ούρηση & Αφόδευση στα Όνειρα
Η Οικογένεια στα Όνειρα
Ο Γάμος στα Όνειρα
Επανάληψη -το ίδιο Όνειρο πάλι;
Θάνατος & Όνειρα
Αστρολογία - τα όνειρα του Σκορπιού
Ονειροκρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου