Φαγητό & Όνειρα


Φαγητό στα όνειραΕίμαστε αυτό που τρώμε -στα όνειρα και γενικά στη ζωή. Το όνειρο στο οποίο τρώμε κάτι σημαίνει οικειοποίηση των ιδιοτήτων της συγκεκριμένης τροφής.
Από άλλη οπτική, στη ζωή 'χωνεύουμε' εμπειρίες. Και στα όνειρα που σχετίζονται με φαγητό ίσως επισημαίνονται κάποιες εμπειρίες που παραμελήθηκαν ή ενδεχομένως δεν αφομοιώθηκαν πλήρως. Το όνειρο, λειτουργώντας αποζημιωτικά για να μη νιώθουμε υποστιτισμένοι, ίσως υποδεικνύει φυσικές, πνευματικές ή νοητικές ανάγκες. Το είδος του φαγητού μπορεί να δώσει κάποια στοιχεία για το ποια ανάγκη της ψυχής χρειάζεται κάλυψη. 
Και καλή μας όρεξη...


Aβγό: Πνευματική τροφή. Σύμβολο έναρξης, καλής υγείας και αναγέννησης, όπως στα πασχαλινά αβγά. Ίσως σημαίνει νέες ιδέες ή ότι αρχίζουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας διαφορετικά. Συμβολίζει ακόμα το εύθραυστο και την έντονη επιθυμία ή φόβο για εγκυμοσύνη.
Σε πολλές μυθολογίες αναφέρεται πως η γη έχει προέλθει από ένα αβγό ή πως ο κόσμος είναι ένα αβγό γύρω από το οποίο τυλίγεται ένα φίδι.
Στο Κοράνι οι παρθένες συγκρίνονται με καλοδιατηρημένα αβγά.
Σύμφωνα με τον Freud, συμβολίζει τη γυναικεία σεξουαλικότητα και τη μητρότητα.

Αγγούρι: Ανάκτηση δυνάμεων και υγεία, φαλλικό σύμβολο.

Αγκινάρα: Ευημερία, πολυτέλεια και απαλλαγή από άσχημη διάθεση. Επίσης, αναμνήσεις από διακοπές. Στη μυθολογία, συνδέεται με τη θεά Αφροδίτη.

Αλάτι: Πνευματικό μπαχαρικό, γείωση όπως στο "άλας της γης". Αγνότητα, ηθικές και πνευματικές δυνάμεις. Το αλάτι έχει την ιδιότητα της συντήρησης και είναι αναγκαίο για την επιβίωση, γι' αυτό και ανάγεται σε σύμβολο της ζωής, της διάρκειας και της αθανασίας. Από αρχαιοτάτων χρόνων, χρησιμοποιήθηκε σαν φυλαχτό κατά του κακού. Στο φαγητό, ιδίως στο ψωμί, συμβολίζει την φιλία και την φιλοξενία.

Αμύγδαλο: Ερωτικό σύμβολο, καλή τύχη. Επίσης, σύμβολο κρυμμένης σοφίας. Το πνευματικό του νόημα προκύπτει από τη γλυκύτητα (πνεύμα) που καλύπτεται από το σκληρό κέλυφος (ύλη).  Αλλιώς γνωστό ως mandorla ή vesica piscis, συμβολίζει τη θηλυκή αρχή, συμπεριλαμβάνοντας γλυκύτητα, γοητεία και γονιμότητα.

Ανανάς: Θηλυκό σεξουαλικό σύμβολο. Ως γλυκό και χυμώδες φρούτο, αποτελεί σύμβολο αυτοπεποίθησης, σεξουαλικότητας και χαράς της ζωής.

Αποθηκευμένο φαγητό: Φόβος στέρησης, άγχος περί δυσκολιών και έλλειψης πόρων. Δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης για τα κεκτημένα ή προσπάθεια προστασίας τους. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμοι, πρόσθετοι πόροι και δυνάμεις.

Αρακάς: Γυναικείο σεξουαλικό σύμβολο, ευαισθησία.

Άρτος: Τρόφιμο σε τελετές, προσφορές σε θεούς ή πνεύματα νεκρών. Ίσως συνδέεται με κάποια πνευματική μύηση ή δίοδο.

Αχλάδι: Γυναικεία σεξουαλικότητα. Μια γυναίκα ίσως το δει στην αρχή μιας εγκυμοσύνης.

Bατόμουρο: Όλα τα μούρα έχουν ένα σεξουαλικό υπαινιγμό. Σύνδεση με την φύση.

Βάφλα: Γνωστό σύμβολο της οικογενειακής ζωής, της διασκέδασης και της γυναικείας σεξουαλικότητας.

Βερίκοκο: Ευημερία, θηλυκό σεξουαλικό σύμβολο. Ένα από τα συνηθέστερα ερωτικά σύμβολα για το δέρμα με συχνή χρήση σαν μεταφορά.

Βούτυρο: Θετικό σύμβολο, όλα πάνε καλά. Σύμβολο θρέψης και εκλέπτυνσης.

Βρώμη: Εξαιρετική διάθεση. Σύμβολο ευχαρίστησης, συνήθως σεξουαλικής. Υιοθέτηση ενός πιο υπεύθυνου τρόπου ζωής και μιας φαινομενικής ηρεμίας μετά από καιρό. Σε λιβάδι ή στο πρωινό τραπέζι, οι σπόροι βρώμης σε όνειρο σχετίζονται με την εισαγωγή σε μια αποδοτική επαγγελματικά περίοδο.

Γαλακτοκομικά: Θρέψη και ασφάλεια, το θηλυκό στοιχείο της φροντίδας για την ανατροφή.

Γλυκά: Διασκέδαση και νίκη. Πόθος για αγάπη.
Σύμφωνα με τον Freud, αποτελούν σύμβολο των αισθησιακών απολαύσεων, συνήθως σεξουαλικής φύσης.

Γλυκοπατάτα: Φαλλικό σύμβολο λόγω σχήματος. Προϊόν της ζωής και της κοινωνίας. Αποτελεί σημαντικό φυτικό τοτέμ που συνδέεται με το θάνατο και την αναγέννηση.

Δαμάσκηνο: Ανακούφιση από πνευματική συμφόρηση. Ανησυχία σχετικά με τη γήρανση, τα σημάδια και τις συνέπειές της.

Δημητριακά: Γονιμότητα, αφθονία, ευημερία. Γενικά, συμβολίζουν τον κύκλο της ζωής -τη γέννηση, το θάνατο και την αναγέννηση.

Ελιές: Σεξουαλικό σύμβολο, ερωτικές περιπέτειες και ταξιδιωτικές αναμνήσεις.

Ζαμπόν: Δυναμωτικό φαγητό με ουσία, ανάγκη για κρέας -αληθινό ή σάρκα. Σκέψεις σχετικές με το σώμα. Επίσης, σύμβολο βρωμιάς και φόβος ασθένειας.

Ζάχαρη: Επιθυμία για πιο γλυκιά ζωή.

Ζύμη: Τα μικρά και σημαντικά πράγματα στη ζωή ή αυτό που δίνει δύναμη.

Κακάο: Γλυκά. Γελάτε με τους άλλους ή οι άλλοι γελούν μαζί σας.

Καλαμπόκι ψητό: Φαλλικό σύμβολο, γονιμότητα και ευημερία. Συνδέεται με την αφθονία του φυτικού κόσμου και τον ήλιο. Ακόμη, σχετίζεται με το θέμα της δημιουργικότητας -τι έχουμε αναπτύξει και τι θέλουμε να αποκομίσουμε.
Αστρολογικά, συνδέεται με το ζώδιο της Παρθένου (βλ. Αστρολογία - τα όνειρα των ζωδίων).

Καρότο: Σουρεαλισμός, καινοτομία, διακόσμηση. Σύμβολο της 'φυτικής ψυχής'.

Καρπός: Πνευματικές ή διανοητικές και σωματικές ανάγκες. Το θέμα της προσωπικής δημιουργικότητας. Σχετίζεται με την ιδέα της ωριμότητας που φέρνει η ζωή. Ο καρπός θρέφει. Πλούσια σοδειά δείχνει υγεία και αυτοπεποίθηση, ενώ κατεστραμμένη σοδειά το αντίθετο. Ευκαιρία να ανακαλυφθεί αυτό που χρειάζεται προσοχή και προσπάθεια. Για άνθρωπο της πόλης, παραπέμπει σε μια έντονη επιθυμία για πιο φυσιολογική ζωή και ηρεμία. Επίσης συμβολίζει τη μεταμορφωτική δύναμη του θανάτου.

Καρύδι: Σύμβολο πληρότητας. Καθώς η ψίχα στο τσόφλι μοιάζει με τον εγκέφαλο στο κρανίο, αντιπροσωπεύει το κεφάλι, το μυαλό κι επομένως, τη σκέψη. Επίσης, δείχνει την αντοχή, τα κότσια και τη σκληρότητα του ανθρώπου, αλλά και την 'καρδιά' ενός ζητήματος.
Σύμφωνα με τους αρχαίους Αιγυπτίους, προμηνύει ένα δώρο.

Κάστανο: Γονιμότητα, παιχνίδι, φθινόπωρο.

Κεράσι: Σύμβολο των χειλιών και του έρωτα, σχετίζεται με το συναίσθημα. Η θηλυκή αρχή, ο γυναικείος ερωτισμός και η γονιμότητα. Επίσης γλυκύτητα χαρακτήρα που προέρχεται από καλές πράξεις.

Κονσέρβα: Κάτι άνευ σημασίας, ανοησία.

Κουνουπίδι: Καλή υγεία. Το σχήμα του μοιάζει με εγκέφαλο -κάτι χρειάζεται περισσότερη σκέψη. Μια δραστική απόφαση θα φέρει αποτελέσματα.

Κρέας: Έρωτας και αισθήσεις. Αναφορά στις ορμές και τις ζωώδεις ανάγκες. Μαγειρεμένο δείχνει εθισμό στην ευχαρίστηση, ενώ ωμό σχετίζεται με την ωμή φυσική δύναμη, το πάθος και τη δημιουργικότητα. Συνήθης εικόνα όταν το άτομο εξαναγκάζεται σε έναν χορτοφαγικό τρόπο διατροφής για τον οποίο δεν είναι ακόμα έτοιμο.
Σύμφωνα με την παράδοση των Ινδιάνων Jaddeva, δείχνει τον πόθο για εξουσία ή την έντονη επιθυμία για πολλούς απογόνους.

Κρέμα: Ανακάλυψη της ευχαρίστησης στα γλυκά. Βαρύ φαγητό.

Κρεμμύδι: Το μπαχαρικό της ζωής. Ζωτικότητα, υγεία, αλλά και ψευδείς φόβοι. Στρώματα και φύλλα που κρύβουν ή προστατεύουν ένα μυστικό ή μια αλήθεια. Ίσως συμβολίζει την έρευνα ή την ανάγκη για έρευνα. Έχει το νόημα της ενότητας και της πληρότητας λόγω του σφαιρικού σχηματός του.
Στις λαϊκές παραδόσεις, ενίοτε αντικαθιστά το σκόρδο ως φυλαχτό κατά των δυνάμεων του κακού.

Κριθάρι: Γονιμότητα, ο κύκλος της ζωής -γέννηση, θάνατος, αναγέννηση.

Κρόκος: Ξεκίνημα νέας ζωής.

Λαχανικά: Σύμβολο για τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά (βλ. και Φυτά).
Κατά τον Jung, αποτελεί αναφορά στον ερωτισμό.

Λάχανο: Απλή τροφή για σώμα, νου και ψυχή. Σύμβολο της γυναικείας σεξουαλικότητας. Επίσης, ανία, αδράνεια, κατάσταση φυτοζωίας. Παλιότερα, πίστευαν πως η κατανάλωσή του έφερνε κατάθλιψη και σκοτεινές διαθέσεις, ενώ στη σύγχρονη εποχή χρησιμοποιείται μεταφορικά για να δηλώσει την ανοησία.

Λουκάνικο: Φαλλικό σύμβολο.

Μαϊντανός: Επιτυχία. Δυναμωτικό της καρδιάς.

Μανιτάρι: Σύμβολο των κρυμμένων δυνάμεων της γης. Η σημασία των πολύ μικρών πραγμάτων. Κάτι -δηλητηριώδες ή θρεπτικό- μεγαλώνει και αναδύεται σταδιακά μέσα από τα βάθη. Τα μανιτάρια ζουν σε πυκνά και υγρά δάση και συμβολίζουν το σκοτάδι και τις αχαρτογράφητες περιοχές του ασυνείδητου, ενώ κάποια βγαίνουν ξαφνικά μετά τη βροχή (νερά του ασυνείδητου). Εμπειρίες σχετικές με ναρκωτικά, θρησκευτικές, εκστατικές ή σεξουαλικές εμπειρίες.
Κατά τον  Freud, αποτελεί φαλλικό σύμβολο.

Μάραθος: Ιερό φυτό, σύμβολο πνευματικής διαύγειας, όπως προκύπτει από τη βοτανική παράδοση, όπου θεωρείται δυναμωτικό της όρασης. Στη μυθολογία συνδέεται με το θεό της εξυπνάδας, Ερμή, με τα ταξίδια και τη μαγεία. Επίσης, ο Προμηθέας μετέφερε την φωτιά στη γη από τον ήλιο με ένα δαδί από μάραθο, καθιστώντας τον σύμβολο της ιερής φωτιάς.
Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, αντιπροσωπεύει τον κύκλο της ζωής, καθώς προκαλεί την αλλαγή δέρματος των φιδιών.

Μαρούλι: Ευαισθησία, γονιμότητα και αναγέννηση.
Για τους αρχαίους Έλληνες, αποτελούσε σύμβολο του εύθραυστου της ύπαρξης και της αδυναμίας. Το αφιέρωσαν στον Άδωνη, ο οποίος είχε σφαγιαστεί από ένα αγριογούρουνο και που σύμφωνα με τις επιταγές των θεών έπρεπε να μένει έξι μήνες στον κάτω κόσμο και τους άλλους έξι μπορούσε να τους περνά στη γη κοντά στη θλιμμένη Αφροδίτη. Για τους Αιγύπτιους, θεωρείτο σύμβολο γονιμότητας, αφού ο χυμός του παρέπεμπε στο μητρικό γάλα και το σπέρμα.
Στην αστρολογία, συνδέεται με τη Σελήνη.

Μαρμελάδα: Διασκέδαση της γλυκιάς ζωής. Επίσης, σύμβολο των αποθεμάτων.

Μέλι: Η τροφή των θεών. Αρχαίο σύμβολο αναγέννησης. Γλυκύτητα, ευγλωττία, θείος λόγος. Πλούτος με μια ιδιαίτερη σεξουαλική χροιά. Συνδέεται με τον αγαπημένο. Δείχνει αισθησιασμό, ευχαρίστηση, πολυτέλεια, ευημερία και ένα γενικό αίσθημα ικανοποίησης. Ίσως, επίσης, δείχνει εργατικότητα, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να αποτελεί σύμβολο καλής κατάστασης, όταν όλα πάνε "μέλι-γάλα".
Συνδέεται επίσης με την προφητεία, εφόσον οι κλασικοί θεοί και οι σπουδαίοι μάντεις κατευνάζονταν με αυτό. Αν δεν τους το προσέφεραν, διακινδύνευαν να μην ακούσουν αλήθειες απ' αυτούς.
Είναι γενικά το σύμβολο της σοφίας, της αγνότητας και της αθανασίας, αλλά πολύ μέλι ίσως συμβολίζει την ανειλικρίνεια (βλ. και Μέλισσα).

Μήλο: Σύμβολο της αθανασίας. Αγάπη, ανανέωση της ζωής, φυσικότητα και υγεία. Κάτι που καταλήγει συνήθως σε κάτι καλό. Το σφαιρικό σχήμα συμβολίζει την πληρότητα, ενώ το κόκκινο χρώμα ωριμότητα και επιθυμία.
Στη μυθολογία, ήταν καρπός του κάτω κόσμου -το ασυνείδητο στα όνειρα.
Στον χριστιανισμό, είναι το σύμβολο της Πτώσης, της λαγνείας, των γήινων επιθυμιών.
Στην ψυχανάλυση θεωρείται χαρακτηριστικό σεξουαλικό σύμβολο.
Σύμφωνα με τον Freud, αποτελεί σύμβολο για τα στήθη.
Σύμφωνα με τον Jung, είναι αρχαίο σύμβολο της γονιμότητας και της ζωής.

Μούρα: Διασκέδαση και ευχαρίστηση. Επιθυμία για μούρα δείχνει συχνά σεξουαλικό πόθο. Έντονη επιθυμία για φύση και υγεία. Ίσως επίσης αποτελεί προειδοποίηση για κάτι που χρειάζεται προσοχή.

Μουστάρδα: Δύναμη, πνεύμα γεμάτο ζωντάνια, ανησυχία, αλλά και ειρωνεία και κυνισμό.

Μπανάνα: Πολύ διαδεδομένο φαλλικό σύμβολο. Ως βασική τροφή των μαϊμούδων, αποτελεί σύμβολο της διασκέδασης με ανοησίες.

Μπαχαρικά: Έντονη αίσθηση σοφίας και εξυπνάδας. Φινέτσα, αλλά και συναισθηματική ευερεθιστότητα και υπερβολή.

Μπέικον: Επιθυμία συνειδητή ή ασυνείδητη για απόκτηση κάποιου ατόμου ή πράγματος.

Μπιζέλι: Γυναικείο σεξουαλικό σύμβολο, ευαισθησία.

Μπισκότα: Νοσταλγία της παιδικής ηλικίας, αναζήτηση προστασίας και φροντίδας.
Σύμφωνα με τον Freud, επειδή έχουν επίπεδη επιφάνεια, αντιπροσωπεύουν τη γύμνια.

Ντομάτα: Σύμβολο γονιμότητας. Σύμφωνα με τον Rudolf Steiner, αποτελεί έκφραση ερωτισμού και πάθους.

Παγωτό: Καλοκαιρινή απόλαυση, χαλάρωση, σεξουαλική ευχαρίστηση.

Πατάτα: Σύμβολο γείωσης, αναφορά στις ρίζες. Απλότητα, σαφήνεια, η ουσία της -κυρίως, κοινωνικής- ζωής. Χορηγός συγκεντρωμένης ενέργειας. Λόγω του σχήματός της που μοιάζει με αυτό των όρχεων, έχει αφροδισιακή φύση.
Επίσης, αναφέρεται σαν το φαγητό των φτωχών συνδεόμενο με τον φόβο της κοινωνικής κατάπτωσης, όπως στον πίνακα του Van Gogh "The potato eaters".

Πεπόνι: Ερωτικό σύμβολο, τύχη στον έρωτα.


Πιπέρι: Αυτό που καίει.

Πικραμύγδαλο: Απογοήτευση

Πίτα: Απόλαυση και οικιακή ευτυχία.

Πορτοκάλι: Γόνιμη, χυμώδης ζωτικότητα. Έχει συνήθως σεξουαλική σημασία και παραδοσιακά, προμηνύει ευτυχισμένες μέρες.
Στη μυθολογία αποτελεί σύμβολο αθανασίας.
Στην χριστιανική τέχνη, ενίοτε υποκαθιστά το μήλο ως σύμβολο του Δέντρου της Γνώσης και της Πτώσης.

Ροδάκινο: Ερωτικό σύμβολο, ρομαντικές σχέσεις. Σύμφωνα με τον Freud, αποτελεί σύμβολο για το γυναικείο στήθος.

Ρύζι: Βασική πνευματική τροφή, η τροφή των θεών. Συμβολίζει τη μαγική αναπλήρωση, τη γονιμότητα, την αναγέννηση, την αθανασία. Σχετίζεται με τον Ήλιο και την διαφώτιση.

Σαλάτα: Επιθυμία και υγεία. Ενίοτε, σχετίζεται και με την ανάγκη για πιο υγιεινή διατροφή.

Σιτάρι: Σύμβολο της αφθονίας της γης και της ευημερίας, του θανάτου και της αναγέννησης. Σχετίζεται με τη μήτρα της γης, που είναι υπεύθυνη για τη ζωή και το θάνατο, καθώς και την αναγέννηση.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποίησαν ως σύμβολο του Όσιρι, που εγείρεται από τους νεκρούς, και οι αρχαίοι Έλληνες ως σύμβολο της θεάς Δήμητρας στα Ελευσίνια Μυστήρια.
Στον χριστιανισμό, συμβολίζει τον Χριστό που αναστήθηκε από τους νεκρούς και την Παναγία που είναι ο σπόρος από τον οποίο προκύπτει το αλεύρι για να φτιαχτεί ο άρτος της θείας κοινωνίας.

Σοκολάτα: Σύμβολο του πειρασμού. Ίσως θα πρέπει να είστε πιο ανοιχτοί στον έρωτα. Συχνά, ωστόσο, εμφανίζεται όταν το άτομο που ονειρεύεται πεινάει πραγματικά.

Σούπα: Σύμβολο δύναμης και διατροφής. Μίξη και ενσωμάτωση. Αναφορά στις συνέπειες, καθώς θα πρέπει να φάμε ο,τι έχουμε 'μαγειρέψει', όσα δηλαδή έχουμε δημιουργήσει μέσω των πράξεων και των συναισθημάτων μας.

Σπαρράγι: Ερωτισμός. Ο Freud δεν ήταν ο μόνος που το θεωρούσε φαλλικό σύμβολο. Στη μυθολογία, συνδέεται με τη θεά Αφροδίτη, ενώ ο Πλούταρχος επανειλημμένα αναφέρει πως οι νύφες πρέπει να φορούν πέπλα από σπαράγγια, επειδή, παρά τη δυσκολία στην ύφανση, είναι νόστιμα.

Σταφίδες: Χρήματα και ρομαντικά συναισθήματα.

Σταφύλι: Σοφία, αλήθεια. Εύφορη φύση, παραγωγική ζωή και  φυσικότητα.
Στα όνειρα, ίσως συμβολίζει τη συγκομιδή της αφθονίας της ζωής ή την αποκόμιση των μεθυστικών καρπών της εργασίας μας.
Στη μυθολογία, συνδέεται με το θεό της βλάστησης και της φύσης, Διόνυσο, ο οποίος κατευθύνει την αιώνια ζωή και έκσταση.
Στο χριστιανισμό συνδέεται με τη θυσία και το αίμα του Χριστού.

Τυρί: Ευημερία, ιδιοκτησία. Ενδεχομένως, κάτι δεν είναι σωστό ή πάει χαμένο.

Φασόλι: Σύμβολο της "φυτικής ψυχής", γονιμότητας και ερωτικής ικανοποίησης. Όπως πολλά φυτά, συμβολίζει αφενός τα γυναικεία σεξουαλικά όργανα καθώς και την ανδρική σεξουαλικότητα, και αφετέρου οτιδήποτε σχετικό με τη διατροφή. Αποτελεί ονειρικό σύμβολο το οποίο συχνά δείχνει αμφιβολία ή σχετίζεται με μια βαθιά αναζήτηση που θα βοηθήσει στην υπερπήδηση των υποσυνείδητων εμποδίων.
Για τους αρχαίους Έλληνες, αποτελούσε σύμβολο της ψυχής που μετοικεί και γίνεται αθάνατη. Θεωρείτο ότι έχει μαγικές ιδιότητες και χρησιμοποιόταν σε τελετές εξορκισμού φαντασμάτων και πνευμάτων.

Φινόκιο: Βλ. Μάραθο.

Φράουλα: Σεξουαλικό σύμβολο, καλοκαιρινή διασκέδαση, γάμος, μητρότητα. Σημάδι απρόσμενης επιτυχίας.

Φρούτο: Υπερβατικό σύμβολο, αφθονία της φύσης. Ερωτικές σεξουαλικές ανάγκες. Το ερωτικό στοιχείο της περιπέτειας, τύχη και επιτυχία. Το χυμώδες και πλήρες. Το πρώιμο φρούτο είναι το καλύτερο, ώριμο φρούτο σηματοδοτεί σεξουαλική ισορροπία και απόλαυση της ζωής, ενώ σάπιο δείχνει σύμπλεγμα κατωτερότητας. Ίσως είναι και μια υπενθύμιση για πιο υγιεινή διατροφή, καθώς το σώμα έχει ανάγκη από φρούτα και βιταμίνες.
Παραδοσιακά, όταν τα φρούτα μαζεύονται, το όνειρο δείχνει προσωπική τύχη.
Σύμφωνα με τους αρχαίους Αιγυπτίους, συμβολίζει την ευχάριστη συνάντηση.
Κατά τον Freud, είναι τα γυναικεία στήθη.

Χουρμάς: Σύμβολο θηλυκότητας.
Σύμφωνα με ανατολικές ερμηνείες, πρόκειται για ένα φρούτο του πάθους, που σηματοδοτεί έναν παθιασμένο έρωτα στα σκαριά.

Ψάρι: Πνευματική τροφή. Ωκεάνια συναισθήματα, πίστη, ευελιξία. (Βλέπε Ζώα)


Σχετικά θέματα:
Φυτά & Όνειρα
Τα Παιδιά στα Όνειρα
Επαγγέλματα (Α-Κ)
Οδηγίες προς Ονειρευομένους
Όνειρο σαν Ταινία - διανομή και σκηνοθεσία
Τα Χρήματα στα όνειρα
Αρρώστιες & Θέματα Υγείας στα Όνειρα
Καβγάδες & Φιλονικίες στα Όνειρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου